Online
strategie

Je (online) communicatie inzetten zonder strategie is als schieten met hagel.

Je (online) communicatie inzetten zonder strategie is als schieten met hagel. Je raakt altijd wel iets. Maar draagt dit daadwerkelijk bij aan het behalen van je doel(en)? Meestal niet. Dit is natuurlijk niet de uitdaging waar je als marketeer ‘s ochtends je bed voor uitkomt. 

 

Wij bepalen samen met jou de juiste strategie. Geen aanpak is hetzelfde. De juiste aanpak ontdekken we door uitgebreid onderzoek te doen naar je (potentiële) klanten. Hoe pakken we dat aan?

 

Het belang van een goede strategie

We zien vaak dat marketing ad-hoc wordt opgepakt. De directie heeft een idee, sales werkt het uit en de afdeling marketing mag het doorvoeren. Het liefst zo snel mogelijk. Andere taken worden vooruitgeschoven en blijven liggen. Van SEO tot contentmarketing en analytics: waar te beginnen? En nog belangrijker: wat heeft de meeste impact? Om succesvol te zijn in online marketing is het van belang dit goed in kaart te brengen binnen je strategie.

 

 

Hoe bereik je de perfecte strategie?

Het bepalen van de perfecte strategie gebeurt in drie stappen:

 

  • De buyer personas in kaart brengen: op welke personen richten we ons?
  • De customer journey bepalen: hoe ziet de customer journey van deze personen eruit?
  • De boodschap en de timing bepalen: welke boodschap gaan we op welk moment inzetten?

 

Met de antwoorden op bovenstaande vragen bepalen we samen de juiste strategie. Hierbij leggen we tevens de rolverdeling vast: welke taken zijn jullie verantwoordelijkheid en welke taken nemen wij voor onze rekening?

 

Buyer personas: wie is je klant?

Het is belangrijk dat je écht weet wie je klanten zijn. “Natuurlijk weten we wie onze klanten zijn. We zitten namelijk al 20 jaar in het vak” horen we vaak. Wanneer we doorvragen blijkt dat er toch veel belangrijke kenmerken van de buyer personas onbekend zijn. Daar liggen juist kansen. 

 

 

Rapportages

Rapporteren onderdeel van je strategie? Wij geloven dat je op elk vlak, in elke fase alles moet meten en rapporteren. Dat kan natuurlijk met een maandelijkse e-mail. Liever nemen we dit persoonlijk met je door. Zo kunnen we veel beter onderbouwen wat we hebben gedaan, maar vooral wat de vervolgstappen zijn. Jouw input is daarbij ontzettend belangrijk. We kunnen het niet alleen, we moeten het samen doen!

Verder lezen

Growth
Driven Design

Don’t go static! Ontwikkel je website en blijf groeien.

 

Ga naar GDD