Marketing automation

Zet anonieme online bezoekers automatisch om naar kwalitatief prospects.

Marketing Automation is een online marketing tactiek die wordt ingezet om klanten, leads en prospects gericht en gestructureerd te bereiken. Door marketingprocessen via software te automatiseren, kun je met het juiste bericht, op de juiste tijd, de juiste doelgroep te bereiken. Dit geldt zowel voor de marketing funnel als de sales funnel. Hierdoor is Marketing Automation een bijzonder krachtige en efficiënte oplossing voor het ondersteunen van je prospects binnen de Buyer’s Journey. Maar hoe werkt Marketing Automation nu precies? Wat is B2B Marketing Automation? En wat kun je er uiteindelijk mee? Dat lees je hieronder.

 

Hoe werkt Marketing Automation?

Nog even in het kort: Marketing Automation heeft als doel het automatisch omzetten van anonieme online bezoekers naar kwalitatief goede prospects. Hierbij worden herhalende taken geautomatiseerd, waardoor je niet alleen efficiënter werkt, maar de kans op menselijke fouten ook verminderd. Door gebruik te maken van Marketing Automation kun je dus op een heel efficiënte manier veel meer Marketing Qualified Leads (MQL) omzetten naar Sales Qualified Leads (SQL).

 

Automatiseren met E-mail Marketing

Eén van de meest gebruikte vormen van Marketing Automation is E-mail Marketing. Best logisch, want bijna iedere mailtool beschikt wel over de functie om geautomatiseerd mailings te versturen. Een serie e-mails is een goed middel om de interactie met de doelgroep aan te gaan. Zo’n e-mailserie start na een bepaalde actie. Denk bijvoorbeeld aan het aanmelden voor de nieuwsbrief of het downloaden van een brochure of prijslijst. 

 

De voordelen van B2B Marketing Automation

Maar wat maakt Marketing Automation zo interessant voor B2B? De klanten en prospects van B2B-bedrijven bestaan meestal uit wat kleinere, specifieke groepen. Daarnaast gaat het vaak om een langdurig inkoopproces. Omdat de focus hierdoor veelal op het creëren van bewustzijn ligt, komt B2B Marketing Automation volledig tot zijn recht. Maar B2B Marketing Automation kent nog veel meer voordelen. Zo bespaart het natuurlijk ook capaciteit en dus geld. Waar je in het verleden een heel marketingteam nodig had voor het opzetten van een marketingcampagne, kan je dat met behulp van B2B Marketing Automation met veel minder capaciteit.

 

Daarnaast hebben veel B2B-bedrijven moeite met het kwalificeren van leads, waardoor goede en slechte leads op één grote stapel komen te liggen. Met behulp van een goed scoringssysteem wordt het toekennen van een score aan een prospect veel eenvoudiger. Zo komen de beste leads bovenop die stapel te liggen, waardoor deze als eerste opgepakt kunnen worden. 
 

Zelf aan de slag?

marketing
automation

5 succesvolle workflows whitepaper

 

Bekijk deze download