Inbound Marketing

Inbound vs Outbound Marketing

Inbound Marketing richt zich op het aantrekken van potentiële klanten, door mensen te prikkelen met waardevolle content. Zo ontstaat er interesse voor je organisatie, product of dienst vanuit de persoon zelf. Bij traditionele marketing, ofwel Outbound Marketing, wordt je boodschap willekeurig afgevuurd op een grote groep mensen. Hierbij wordt weinig rekening gehouden met de vraag of de ontvanger wel open staat voor je boodschap.

 

De Inbound Methodology

Het doel van Inbound Marketing is het converteren van ‘strangers’ naar ‘leads’ naar ‘customers’. Hoe doen we dat? Met de vier stappen van Inbound Marketing:

  • Attract
  • Convert
  • Close
  • Delight

 

Inbound methode

 

Bij het aantrekken (Attract) van potentiële klanten richten we ons op je ‘buyer persona’. Een buyer persona is een profielschets van je ideale klant. Zo bereik je mensen die het meest waarschijnlijk leads worden en zo uiteindelijk klant.

 

Nu je de juiste personen naar je website trekt, is het doel om hun contactgegevens te verzamelen. Daarmee converteer (Convert) je bezoekers naar leads.

 

Wat overblijft is het sluiten van de deal (Close). De kans dat ze open staan voor het sluiten van een deal is vele malen groter dan bij Outbound Marketing. Ze interacteren immers al uit eigen interesse met je organisatie.

 

Tot slot richt Inbound Marketing zich ook op mensen die al klant zijn. Met de aanhoudende aandacht en betrokkenheid bij hen als klant (Delight) zorg je ervoor dat ze loyaal blijven en zich gaan gedragen als promotors van je organisatie. 

 

De Buyer’s Journey

Buyers journey

Om mensen te kunnen prikkelen met waardevolle content is het belangrijk om te weten in welke fase van de Buyer’s Journey (het aankoopproces) ze zich bevinden. Er zijn drie fases waarin een potentiële klant zich kan begeven:

  • The Awareness Stage
  • The Consideration Stage
  • The Decision Stage

Met de creatie van content houden we rekening met deze fases. Mensen in de Awareness fase beseffen dat ze een probleem hebben. Je prikkelt hen met content die hen helpt te ontdekken wat hun probleem precies is. In de Consideration fase herkennen ze hun probleem en zoeken ze naar een oplossing. Content voor deze fase biedt opties voor een oplossing. In de Decision fase wordt een oplossing gekozen. Je content richt zich op de voordelen van jouw organisatie of product ten opzichte van de concurrentie. 

Op deze manier voorzie je in content die je doelgroep op het juiste moment aanspreekt. De kans dat je content als waardevol wordt gezien is zo veel groter. 

 

Waarom Inbound Marketing?

Met Inbound Marketing begeleiden we je potentiële klant op natuurlijke wijze richting een aankoop. Communicatie wordt niet onverwacht op hen afgevuurd, maar is waardevol, goed getimed en het liefst gepersonaliseerd. De kans op kwalitatieve leads en betrokken, loyale klanten is zo vele malen groter. Want jouw bedrijf helpen groeien? Dat is ons gezamenlijk doel.

 

Forza Digital
We start with result.


Belangrijk is de integratie van content creatie, publicatie en analytics binnen één systeem. Hiervoor gebruiken wij HubSpot. Maar eerst ontwikkelen we samen jouw Inbound Marketing strategie. We doen uitgebreid onderzoek naar je doelgroep, creëren buyer persona’s en stellen een content kalender op. We analyseren continu resultaten. Alleen op basis daarvan maken we beslissingen. 

Verder lezen

Strategie

Je (online) communicatie inzetten zonder strategie is als schieten met hagel.

 

Verder lezen

Online strategie