E-mail automation

E-mail marketing is dood! Of toch niet?

E-mail marketing is dood. Of toch niet? Verschillende onderzoeken wijzen uit dat e-mail marketing nog steeds erg succesvol blijkt. 

 

We automatiseren e-mail campagnes met als doel potentiële klanten op een natuurlijke wijze door het conversieproces te begeleiden. Het is belangrijk dat e-mails van toegevoegde waarde zijn voor de ontvanger. Stuur een kortingscoupon voor een verjaardag of een relevant artikel als iemand je site bezoekt. Klanten die voortijdig hun winkelwagen verlaten kun je een herinnering sturen om de bestelling alsnog af te ronden. 

 

Met E-mail Automation brengen we een twijfelende klant langzaam maar zeker richting een beslissing. Dit principe heet Lead Nurturing.

 

Behavioral E-mail

Ook voor e-mail geldt: alles draait om de juiste content, context en timing. Met Behavioral E-mail sturen we geautomatiseerde e-mails aan contactpersonen op basis van gedrag en interacties met je bedrijf. Interacties met social media, e-mail of je website bepalen óf en welke e-mail iemand ontvangt. 

 

Als een contactpersoon bijvoorbeeld een e-book aanvraagt, ontvangt hij automatisch een e-mail met een link naar het bestand. Met Behavioral E-mail is je boodschap persoonlijk, goed getimed en een natuurlijk gevolg op een actie.

 

Database en segmentatie

E-mail Automation start met een goede database. Hoe meer aandacht we besteden aan het inrichten van je database, hoe gerichter je boodschap wordt. 

 

Er zijn verschillende e-mail marketing tools beschikbaar. Bij het kiezen van een tool is de mogelijkheid tot segmentatie erg belangrijk. Segmenteer contacten bijvoorbeeld op basis van branche, leeftijd, aankopen, interesses of geografie. Zo kun je een boodschap écht personaliseren. De kans dat er een actie volgt wordt hiermee vele malen groter. 

Verder lezen

Hubspot CRM

Lead nurturing van bezoeker tot fan.

 

Ga naar CRM