CRM

Boost your insights! Ken je klanten en nurture je leads; van bezoeker tot fan. 

Een CRM systeem gebruiken om klantgegevens en correspondentie te archiveren? Wat een gemiste kans! Uiteraard helpt het om gestructureerd te werken. Erg handig wanneer een collega vertrekt of een team juist uitbreidt. 

 

Wij zorgen ervoor dat je CRM meer is dan een statische database. Een goed CRM systeem is constant in ontwikkeling. Het laat je zien waar klanten zich bevinden in hun conversieproces en kan leiden tot belangrijke inzichten. 

 

Verzamel insights

Een goed CRM automatiseert vrijwel alle gegevensinvoer en biedt overzicht in je klantinteracties. Zowel per e-mail, social media als via de telefoon. Zo zie je bijvoorbeeld dat een contactpersoon interacteert met social media. Wanneer die persoon nogmaals interesse toont in je bedrijf met een bezoek aan je website, is dat een aanknopingspunt om contact op te nemen.

We verzamelen data over leads, maar ook over bestaande klanten. Het voordeel van deze informatie is dat we communicatie kunnen personaliseren richting je klant. We weten immers wie hij is, waar hij zich bevindt en dat hij interesse heeft in je dienst of product. Hiermee is de kans op een match veel groter. 

 

Vanaf nu is de data uit het CRM de basis waarop alle beslissingen worden genomen. Geen onderbuikgevoel, maar acties op basis van resultaat. Zo wordt je CRM een handige tool voor het ‘nurturen’ van leads naar klanten.

 

HubSpot als CRM

Er zijn tal van CRM systemen beschikbaar. Deze maken ook de integratie met andere systemen mogelijk. Wij gebruiken HubSpot. Binnen dit CRM komen marketing en sales bij elkaar. Website statistieken, E-mail Automation, A/B testen en formulieren aanmaken. Eén centraal platform voor al je klantgegevens en online communicatie. Dat is wel zo fijn.

Verder lezen

Inbound marketing

Inbound Marketing richt zich op het aantrekken van potentiële klanten, door mensen te prikkelen met waardevolle content, zodat ze zelf klant willen worden.

 

Verder lezen